Фондацията на двойката Аршуел добави, че ще подкрепи организации, които работят на първа линия, за да "помогнат на всички невинни жертви"

В сряда принц Хари и Меган Маркъл публикуваха на уебсайта на своята фондация Archewell изявление в отговор на продължаващата война между Израел и Хамас. Тяхното послание дойде, след като крал Чарлз III се изказа чрез свой представител за продължаващия конфликт, а принц Уилям и Кейт Мидълтън публикуваха свое собствено изявление.

В него двойката осъжда насилието, без да назовава конкретен извършител. "Във фондация "Аршуел", заедно с принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, се противопоставяме на всички актове на тероризъм и бруталност", гласи бележката на говорителя. "Подкрепяме нашите партньори и организации на фронтовата линия в Израел, за да осигурим необходимата спешна помощ и да помогнем на всички невинни жертви на това безсъвестно ниво на човешко страдание."

Меган и Хари вече са работили с организации, които помагат на бежанците в региона. През декември 2021 те подкрепиха Humanity Crew, благотворителна организация, която подпомага психичното здраве на бежанците, с дарение, което им позволи да открият спешни кабинети за психично здраве в Палестина, Израел и Гърция. В доклада за въздействието на фондация "Аршуел" през 2022 г. те съобщават, че финансирането им е помогнало за обучението на 150 младежи и 100 членове на общността като лица, които реагират първо на психични проблеми, и е осигурило достъп до услуги на 3000 деца.

Изявлението идва само два дни, след като двойката направи редица изяви в Ню Йорк, за да отбележи Световния ден на психичното здраве. След като посетиха училището Marcy Lab School, за да се срещнат с ученици, подготвящи се за кариера в областта на технологиите, двойката участва в дискусия с Карсън Дейли от Today и главния хирург Вивек Мурти. По време на събитието Меган обсъди начина, по който родителството е повлияло на нейната активност, като добави, че да бъдеш майка е "най-важното нещо в целия ми живот".

Източник: vanityfair.com