Бил спасен от хърватски журналист

Премиерът на Унгария Виктор Орбан се размина на косъм от смъртта.

Почти всички са наясно, че унгарският министър-председател прекарва летния си отпуск на хърватското крайбрежие.

Виктор Орбан се размина на косъм от смъртта

Именно там се случил и инцидентът, който едва не отнел живота му. Виктор Орбан за малко да потъне с надуваемата си лодка, но бил спасен от местен журналист, отбелязват медиите в Хърватия.

Инцидентът се е разиграл през уикенда в залив на о. Вис край далматинското крайбрежие.

Журналистът, който спасил Виктор Орбан от сигурна смърт споделя, че лодката, в която се намирали той, съпругата му и телохранител, губела въздух. Това създало сериозен риск от потъване, отбелязва агенция Аджерпрес, позовавайки се на информация на ДПА.

Пред вестник „Слободна Далмация“ журналистът Борис Въркич разкрива, че надуваемата лодка на Виктор Орбан се спукала. Затова побързали да извадят всички, които били на нея.

Изданието дори е поместило на страниците си снимка, на която журналистът е заедно с Виктор Орбан в неговата лодка, след като е бил спасен.

Въпреки инцидента, застрашаващ три живота, унгарският министър-председател запазил ведрия си дух и дори след това отишъл на вечеря в рибен ресторант. Хърватският журналист Въркич разкрива, че той лично му препоръчал рибното заведение.

Служителите на заведението дори не разбрали, че посетителят им е унгарският премиер. Те научили това едва, след като той вече си бил тръгнал.

Източник: standartnews.com