Тъй като Камила също ще бъде коронясана за кралица, за да бъде "венчан от Бога" бракът й с краля, той ще постави на пръста й нова халка, която ще символизира техният съюз, но вече като кралски особи. Мнозина се шегуват, че след коронацията кралят би могъл спокойно да се раздели с жена си и ще бъде вероятно единственият човек на света, който може да се откаже от брака си, само защото е сменил статута си. Той обаче не само, че не смята да го направи, но смята да превърне Камила и в пълноправна кралица.

За първи път пред целия свят кралската двойка ще бъде миропомазана на живо пред всички. Тайнството, което досега се пазеше в строга тайна, ще бъде показано пред публиката в цял свят. Коронацията на Чарлз определено се радва на невероятен интерес и ще бъде събитието на годината. Нещо повече - кралят смята да направи обществото съпричастно към целия акт, както и към повторното си венчаване с Камила.


Единственият, който вероятно не се радва на това е синът му Хари. Младият принц ще бъде настанен в ложа за коронацията, но веднага след това планира да лети обратно за САЩ, за да бъде със сина си за неговия четвърти рожден ден. Всъщност Хари не иска да остане за повече от 24 часа в Англия. А Меган изобщо не смята да идва, като дори не коментира въпроса с церемонията, смятайки че той е нещо напълно маловажно за нея.