Обирджиите неслучайно избрали дългия уикенд за Успение Богородично

Банков обирджия бе застигнат от възмездие почти мигновено.

След като направил опит да осъществи банков обир, италианец е бил затиснат от рухнал тунел, отбелязва Българската национална телевизия.

На мястото на отломките били изпратени аварийни екипи. В продължение на осем часа те положили неимоверни усилия да откопаят затрупания. Инцидентът се е случил в тунел край Ватикана.

Възмездие! Рухнал тунел затисна банков обирджия

След като бил изкаран изпод отломките на тунела обаче, банковият обирджия бил задържан, заедно с още един мъж за повреждане на обществена собственост.

Други двама, които са сочени за вероятни съучастници пък били задържани от служителите на реда за оказване на съпротива при опит да напуснат мястото.

Общо трима от банковите обирджии успели да излязат на повърхността на тунела, преди той да рухне. Последният от тях обаче останал на шест метра под земята. Проходът започвал от празен магазин, който бил нает наскоро.

Именно в близост до търговския обект се намирали двете банки. Местните власти нямат почти никакви съмнения, че намеренията на задържаните, са били да се доберат до някоя от банките, за да я оберат. Освен това избрали неслучайно дългия уикенд за Успение Богородично, което се отбелязва на 15 август и мнозина напускат Рим.

Източник: blitz.bg