Неочаквани промени очакват Британия. След смъртта на кралица Елизабет, крал Чарлз III взе решение да даде приоритет на принцесите в кралското семейство. Все по-важна става ролята на Беатрис и Кейт, като първата дори ще бъде вероятен държавен съветник на краля. Кейт пък поема ролята на принцеса на Уелс - титла, която беше свързана с покойната принцеса Даяна и която дори Камила отказа да носи, въпреки че й се полагаше по право след брака.

 

Чарлз вече показа желанието си снаха му да играе по-голяма роля в държавните дела, а Беатрис отдавна е в сърцето на монарха. Той може и да има проблеми с баща й - принц Андрю заради скандала с Джефри Епщайн, но това не означава, че любимата му племенница ще остане без роля в кралския двор. Още повече, че тя единствена се омъжи за аристократ. Зара Филипс и Майк Тиндал отдавна са се отказали от ролите си в двореца, както и Питър Филипс, а принцеса Ан вероятно ще намали обществените си изяви. Крачка назад вероятно ще направят още принц Едуард и Софи Есекс, въпреки че доскоро двамата бяха една от главните опори на покойната вече Елизабет Втора.

Не е ясно и дали принцеса Йожени ще продължи да изпълнява роли за кралското семейство, но предвид желанието й да се оттегли от обществения живот, по-вероятно е да реши да се откаже. И вместо това ще се посвети на други начинания.  Що се отнася до Меган, нейната амбиция да бъде звезда, може да се окаже път към завръщането й в двореца. Принцесата вече направи крачка назад и запази ниво на поведение под радара, което явно показва намерението й да се върне на бял кон в Лондон. 

Нищо чудно да изиграе ключова роля в новото управление на Чарлз III.

 

Източник: Дейли мейл