Страната е напът да заличи последствията от пандемията

В Турция се случва нещо невиждано.

Оказва се, че в последно време туристите в югоизточната ни съседка нарастват с рекордни темпове. Това сочат официалните данни за туристическата индустрия, отбелязва „Dаіlу Ѕаbаh“.

В Турция става нещо невиждано

Според туроператорите тазгодишният летен сезон несъмнено ще успее да заличи тежките последици, които пандемията нанесе върху бизнеса.

Статистиката на културното министерство в югоизточната съседка сочи, че само през април тази година, Турция е посетена от рекорден брой туристи. Посещенията са нараснали с цели 225.6% в сравнение с предходната 2021 година. На практика това прави 2.57 милиона повече туристи .

От там за сравнение посочват, че през април 2021 година, туристите, посетили Турция, са били едва 791 хиляди души, отбелязва money.bg.

Истанбул не само е най-големият град в югоизточната ни съседка, а отдавна се е превърнал в най-големия туристически център.

Именно той е посрещнал 40% от всички туристи, които са посетили Турция по това време. Това прави почти един милион души.

Средиземноморският курорт Анталия се нарежда на второ място по посещения с 661 609 туристи.

Третото място се отрежда на Одрин, който е посетен от 359 303 туристи.

Всеизвестен е фактът, че посещенията в Одрин са свързани предимно с шопинг туризма, тъй като тамошните търговци предлагат доста ниски цени.

Източник: pochivka.blitz.bg