Ужасяваща мода в TikTok стана причина за края на един детски живот.

Целият ужас се разиграл пред очите на приятелите на момчето, което се подложило на смъртоносно предизвикателство със задушаване, известно като „Blackout Challenge” в TikTok, представляващо задушаване до припадък, след което отново да дойдат в съзнание пред камерите.

14-годишният Леон Браун от Къмбърнолд, Шотландия е бил намерен безжизнен в стаята си, след като станал жертва на опасна тенденция в TikTok.
Майката на мъртвото момче се опита да предупреди останалите родители, след като станало ясно, че и приятел на сина й бил готов да се подложи на същото предизвикателство.

Чрез Facetime приятелите на тийнейджъра го гледали как прави опити да се справи с предизвикателството. По време на изпълнението му обаче се случила трагедията и момчето издъхнало, отбелязва БГвойс.

Майката на момчето споделя през сълзи, че очевидно той и приятелите му смятали, че това е някакъв вид шега, но Леон никога повече не се върнал.
Тя не скри, че и преди е чувала за въпросното предизвикателство, но дори не допускала, че детето й ще се подложи на него.

Тя отправи призив към всички родители да предупредят децата си, че онлайн предизвикателствата може да им струват живота. Нито харесвания, нито каквото и да било си струва човек да изгуби живота си, подчертава тя.

Междувременно от ръководството на TikTok обявиха, че видеоклиповете от въпросното предизвикателство са свалени от платформата. Освен това са били въведени мерки, които да възпрепятстват потребителите да споделят или търсят инцидента.
Източник: blitz.bg

Ужасяваща мода в TikTok отне детски живот