В автомобила е трябвало да пътува самият той

Страшна трагедия се случи край Москва, а по-късно стана ясно, че жертвата е дъщерята на идеолога на Путин – Дария Дугина.

Джип Land Cruiser Prado, в който е пътувала 30-годишната дъщеря на руския философ Александър Дугин – Дария Дугина, е бил взривен край село Болшие Вяземи в Московска област. Новината бе съобщена от няколко руски канала в "Телеграм". Според информацията Дария Дугина е загинала на място.

Александър Дугин е определян като "идеолог на руския свят", близък до Путин. Дария Дугина наскоро беше включена в списъка със санкции на Обединеното кралство.

Според първоначалната информация автомобилът се е взривил в движение.

Цигуларят Пьотр Лундстрем съобщи, че Дария Дугина се прибирала от патриотичния фестивал "Традиция" в Подмосковието, където философът е изнесъл лекция за "метафизичния дуализъм на историческото мислене". В колата е трябвало да пътува самия Дугин, но по стечение на обстоятелствата той се е качил в друг автомобил.

Александър Дугин е философ и политолог, който пропагандира идеите на "евразийството" - създаването на свръхдържава чрез интеграция на Русия с бившите съветски републики. Той многократно е наричан от западните медии "мозъкът на руския президент Владимир Путин".

Ето някои от изказванията на Дугин и неговата дъщеря:

"Специалната операция на Русия в Украйна е предизвикателство за еднополюсния свят, тя ще доведе до нов световен ред" – Дугин.

"Не можем да загубим тази война. В противен случай целият свят ще се превърне в голям пожар" – Дугин.

"Нашите войници няма да се върнат у дома, докато не бъдат унищожени цели в цялата страна и не бъде установена сигурност, или докато Зеленски не се предаде" – Дугин.

"Процесът на отрезвяване на Европа ще бъде много болезнен, може би дори революционен. Отношението към Украйна ще стане по-неутрално, но ще остане предубедено. Политиците ще се опитат да запазят баланса и да водят диалог, може би не пряко, а чрез неутрални държави, например чрез Турция" – Дугина.

"Западните политици спряха да повдигат темата за мирните преговори. За тях има само агресивна подкрепа за киевския режим, който изживява последните си дни" – Дугина.

Източник: dir.bg