Като по чудо няма и пострадали

Със сигурност сте чували за редица куриозни случаи, но този несъмнено изби рибата. Самолетна част падна от небето и едва не уби полицай.

Смята се, че металният предмет е паднал от самолет, извършващ трансатлантически полет. Въпросната част се е разбила пред сградата на щатския парламент в Мейн.

Тя се приземила с толкова силен трясък, че стреснала всички наоколо. Частта от самолета се стоварила на няколко метра от полицай, разкрива Асошиейтед прес.

От Федералното авиационно управление вече са се заели с разследването на случката.

Асошейтед прес допълва, че металният предмет от самолета се е стоварил върху гранитна плоча, а полицейският служител бил само на два метра от него. Като по чудо никой не е пострадал при тази нелепа случка.

Според авиационния регулатор става въпрос за метална част, тежаща между 6 и 7 килограма. Предполага се, че тя се е откъснала от крило на голям пътнически самолет.

Веднага са били уведомени авиокомпаниите и за щастие всички самолети са се приземили благополучно във въпросния ден. Това става ясно от думите на началника на полицията в щатския парламент Матю Кланси.

Обикновено районът, в който се е стоварила самолетната част е доста оживен. Цяло чудо е, че никой не е пострадал.

Източник: vesti.bg