Поискано е комисията да преразгледа условията за ползването им

Летовничка издъхна, след като бе прободена от плажен чадър, отнесен от силните пориви на вятъра.

Чадърът е пробол жената в гърдите. Страшният инцидент се е случил на плаж в Гардън Сити, Южна Каролина.

Ужас! Плажен чадър уби летовничка

Хората, пред чиито очи се разиграла трагедията веднага се притекли на помощ на 63-годишната Тами Пералт. Извикали и екип на Спешна помощ и пристигналите на място медици дори успели да я стабилизират. За жалост обаче жената издъхнала малко по-късно в болницата, в която била настанена.

Колкото и ужасно да ви се струва, това далеч не е изолиран случай. Оказва се, че около 3000 летовници годишно получават сериозни травми от чадъри по плажовете в Щатите. Това сочат данните на Американската комисия за защита на потребителите.

След този смъртен случай на летовничка, няколко от сенаторите във Вирджиния са поискали комисията да преразгледа основно условията за използване на плажни чадъри в страната, отбелязва „20minutos“.

В същото време областната администрация в Бургас прави всичко по силите си да се справи с незаконните чадъри на плажа в Несебър.

Областната администрация е образувала административно производство по случая с нерегламентирано разположените в Несебър чадъри и шезлонги от собственика на намиращия се в близост хотел. Казусът възникна покрай множеството жалби от хора от Несебър, които съобщават за неправомерно поставяне на шезлонги и чадъри на образувалата се през лятото пясъчна ивица.

Източник: pik.bg