Задава се унищожителен удар по херцозите на Съсекс – принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Запознати издават, че крал Чарлз III крои планове да промени Закона за регентството. По този начин ще изключи от списъка с наследници на трона някои от роднините си. 
Въпросната поправка ще удари най-тежко по онези от тях, чиято репутация е срината и са недолюбвани от поданиците на Короната.

Както вече сами се досещате, става въпрос за дежурните трима – принц Андрю, принц Хари и съпругата му Меган Маркъл. 
Така новият владетел на Обединеното кралство ще се застрахова, че в случай на неработоспособност или болест, никой от тях няма да успее да се добере до трона, отбелязват местните медии.

Освен това става ясно, че крал Чарлз III възнамерява да лиши от това право и дъщерята на принц Андрю – принцеса Беатрис. 
Целта му е в случай, че не е в състояние да изпълнява служебните си задължения, право да заместват монарха да имат само активните членове на кралското семейство.

В случай, че исканите поправки станат факт, на практика скандалните членове на кралската фамилия няма да имат право да заменят монарха при каквито и да било обстоятелства.
За последно този закон бе актуализиран през 2013 г., когато Елизабет Втора отмени приоритетната позиция на наследниците от мъжки пол над наследниците от женски пол.
Източник: blitz.bg
 

Унищожителен удар за Меган и Хари