Швейцарската полиция разкри необичаен случай, в който учителка беше хваната да шофира доста пияна. Инцидентът се е случил през месец март, в понеделник следобед, в кантона Ааргау.

Екип от пътни полицаи забелязали необичайното поведение на шофьор и решил да го спре за проверка. Резултатите от алкохолната проба шашнали служителите на реда, като в издишания въздух на 64-годишната жена са отчетени повече от 2 промила според дрегера. По време на проверката се установило, че тя не притежава и валидна шофьорска книжка.

Станало ясно, че жената е учител по музика и пред полицията тя признала, че започнала да пие шампанско още в 11 часа преди обяд. Въпреки алкохолното си черпене, тя била на работа в училище, където преподавала уроци през целия ден. Според официалния протокол, учителката била "пияна и пиела между часовете, по време на междучасията."

Учителка надига чашката в междучасията, но със стил – шампанско, а после...

Изяснило се, че тя успяла да изпие цели 3 бутилки шампанско преди да седне зад волана. В резултат на това, тя е осъдена на глоба от 7200 швейцарски франка, както и допълнителни 3 хиляди франка за шофирането без валидна шофьорска книжка.

Източник: blitz.bg