Полк. Аврамченко развял руското знаме над Крим

Украинските военни убиха високопоставен военен, който през размирната 2014-та година развя руското знаме над анексирания Крим. Олександър Аврамченко е зам.-командир на 20-та мотострелкова гвардейска дивизия. Военният е роден в Симферопол, а е живял на полуостров Крим.

Убиха полковник развял руското знаме

През 2014-та той влиза в прожекторите на медиите, като сваля националния флаг на Украйна и издигна руското във военното формирование. Преминавайки на страната на Руската федерация той е награден с орден за вярност.

Вероятно е убит от военни около град Херсон.

В началото на юли излезе статистики, която сочи, че Руската войска е загубила 57-мия полковник от въоръжените  сили. твърди Индипендънт.

Украинският ген.-щаб смята, че от началото на войната руската войска е загубила над 35 хиляди човека. Според тях и поне 12 от най-висшите представители на армията – генерали са загубили живота си.

Последният генерал, за който е известно, че е загинал в боевете е генерал-майор Роман Кутузов, който губи живота си в обширния район на Донбас.

Международни анализатори смятат, че Русия е загубила толкова генерали, колкото в никой друг въоръжен конфликт до момента – ВСВ, Афганистан, студената война и други.

Това на какво се дължи - на подценяване на врага или на подкрепата към Украйна от запада  остава спорен въпрос.

Източник: Пик