Актьорите Бергюзар Корел, Халит Ергенч, Бурак Йоздживит и много други звезди, добре познати на публиката ни с многобройните си роли в най-популярните турски сериали, са шокирани от мащаба на катастрофалното земетресение, което удари страната им .

Турските звезди Бергюзар Корел и Халит Ергенч  с апел за помощ за пострадалите от катастрофалните земетресения (Подробности)

Турските звезди Бергюзар Корел и Халит Ергенч  с апел за помощ за пострадалите от катастрофалните земетресения (Подробности) - Снимка 2

В профилите си в социалните мрежи те скърбят за загиналите сънародници, оказват подкрепа на пострадалите и призовават всички да се включат в помощ на най-тежко пострадалите райони, които след първото унищожително земетресение 7,8 по  Рихтер, централната част на Турция и по границата със Сирия беше засегната  от още много други земетресения.

Турските звезди Бергюзар Корел и Халит Ергенч  с апел за помощ за пострадалите от катастрофалните земетресения (Подробности) - Снимка 3

„Турция обяви състояние на национално бедствие на най-високо ниво, на 4-то ниво. Това включва покана за международна помощ. Ето защо, всички  по света, които четат съобщението, моля ви, да се включите към нас в помощ на страната ни. Нашите сънародници, които се озоваха под руините на земетресението, търсят и се нуждаят от помощ, за да бъдат спасени", пише в съобщението си , актрисата Бергюзар Корел, която помним с главната роля в сериала "1001 нощ", и която през последните години се премести в Лондон със половиката си Халит Ергенч, звездата от сериалите "Сюлейман Великолепни" и "Изборът на бащата". .