Принц Джордж показва характер и вече е предупредил свои съученици, че един ден ще бъде техен крал. Престолонаследникът притеснил родителите си, заявявайки по време на спор с връстници, че те трябва да внимават в картинката, тъй като баща му един ден ще бъде крал, както и самият той.

 

Подробности от случката не са известни, но се знае, че Джордж се скарал със свои съученици по време на игра. В хода на разгорещения конфликт между децата, принцът изведнъж заявил "По-добре внимавайте в картинката. Един ден баща ми ще бъде крал, аз също", с което опитал да се наложи над другите.

 

Придворни свидетелстват, че Кейт и Уилям се стараят да възпитават изключително отговорно децата си. "Те искат децата да знаят, че трябва да се държат отговорно с останалите си връстници. Още когато Джордж беше на седем години те му обясниха, че един ден ще бъде крал и това е дълг от който не може да се отметне. Стараят се да му обясняват, че задълженията му са по-различни от тези на другите момчета, но и да не го натоварват прекалено". Явно обаче малкият принц все пак не е имунизиран срещу тийнейджърските бунтарски изяви.

Кейт черпи вдъхновение от Софи и Едуард Уесекс, които успяват да дадат нормално възпитание на децата си, въпреки че са внуци на кралицата. Луиз и брат й Джеймс, виконт Северин, нямат кралски титли, но въпреки това от бебета са във фокуса на внимание на обществото. И въпреки това съумяха да оцелеят и да имат нормален живот...