Като по чудо няма пострадали

Три мълнии се стовариха последователно върху „Боинг”, превозващ пасажери на борда си.

Инцидентът се е разиграл по време над жестока буря, извила се над Бирмингам. Самолетът е оцелял като по чудо, а пилотът още не може да повярва, че всички пасажери са невредими. Случката е запечатана на видео.

Приземявайки се, пилотът се прекръстил, че е успял да приземи самолета невредим, а пътниците на борда живи и здрави. Преди да им бъде позволено да напуснат борда, пилотът подчертал, че както вече разбрали, били ударени от гръм няколко пъти, но за щастие късметът им проработил безотказно. Един от пасажерите, преживял кошмарния инцидент споделя, че светлината била изключително ярка, пише Блиц.

[caption id="attachment_404374" align="alignleft" width="300"]Три мълнии се стовариха върху "Боинг" Три мълнии се стовариха върху "Боинг"[/caption]

По-рано днес малайзийските власти разпространиха нова версия, свързана с изчезналия на 8 март „Боинг”. Би Би Си съобщи, че последните думи, които са били изречени от екипажа на злощастния самолет, се различават от първоначално обявените. Все още не е ясно дали пилотът или неговият помощник, е казал "Добър вечер, Малайзия 370", но не е последвало успокоението, че всичко е наред. Очакванията на разследващите са в съвсем скоро време да стане ясно на кого са били последните слова, чути от борда на разбилия се самолет и да започне да се разплита мистерията около разнородната и объркваща информация.

Така и не стана обаче ясно защо местните власти решиха да обявят последната комуникация със самолета едва сега. Отломките от него, за които се предполага, че са във водите югозападно от град Пърт, продължават да се издирват от 8 кораба и десет самолета. Вчера към издирвателната операция се включи и специален търсач на черни кутии с подводен робот. В събота роднини и близки на пасажерите от злощастния „Боинг” пристигнаха в столицата на Малайзия – Куала Лумпур, за да настояват да научат истината от властите и са поискали да им бъдат поднесени извинения за разпространената по-рано подвеждаща информация по случая, пише inews.bg