Доналд Тръмп, бивш президент на Щатите и кандидат за президентския стол направи мрачна прогноза относно войната между Русия и Украйна. Той смята, че държавата Украйна може да бъде напълно унищожена за година – година и половина. Изявлението бе дадено в интервю пред Fox News.

Тръмп е уверен, че може да реши конфликта и то в рамките само на 24 часа, но не без участието на президентите на Украйна и Русия. Според него преговорите ще са много прости, но отказва да разкрие повече за тях. Той е на мнение, че войната трябва да спре, защото унищожава Украйна и не може да си представи какво ще се случи.

Тръмп с мрачна прогноза: Възможна е Трета световна война с тези идиоти

В мрачна прогноза той разглежда вариантът да е започнала Трета световна война преди новите президентски избори в САЩ, до които остава около година и половина. Тръмп не изключва вариантът Третата световна война да бъде ядрена, при което първите две ще изглеждат като „банички“.

Той нееднократно е алармирал, че действащият президент на САЩ Джо Байдън и неговата администрация с политиката си спрямо Украйна може да се вкарат човечеството в най- опустошителното бедствие в човешката история.

Доналд Тръмп увери, че ще се бори с пълни сили в президентската надпревара през 2024-та, а стартът ще бъде даден официално през ноември тази година.

Източник: lupa.bg