Тъжни новини за семейството на Еркан Петеккая. Актьорът загуби едни от най-близките си хора в земетресението в Кахраманмараш. За лошите новини сподели самият артист, който публикува сърцераздирателен пост в социалните мрежи.

"Жестока загуба. Не можем да се свържем с тях. Моля помогнете, вероятно са под руините на сградите в Кахраманмараш", пише актьорът. По информация на медиите в Турция, Петеккая е загубил племенница на 9 години, тъста си и други роднини по линия на съпругата си.

Новината бе потвърдена и от съкрушената Дидем, която сподели в социалните мрежи снимки на изгубеното си семейство. "Осиротяхме", пише актьорът по повод трагедията.

Артистът, който е известен с ролята си в "Твоят мой живот" и други сериали у нас, рядко говори за личния си живот. Този път обаче опустошителното земетресение в Турция го накара да сподели снимки на семейството си с призиви за помощ. Малко по-късно беше установено, че близките му са починали по време на земетресението. Цялото семейство скърби и се молят да бъдат намерени поне останките на любимите им роднини, за да могат да ги погребат достойно.

Актьорът също така изказа съболезнования на всички, които са загубили близки по време на трагедията и призова властите за по-активни действия в помощ на бедстващите.
"Молим се на Аллах да спаси всички. Страшно е. Нека пророкът бди над нас и даде подкрепа на близките ни", пише той.