Трагедия в Ню Йорк напомни отново за 11 септември Трагедия в Ню Йорк отново напомни за 11 септември. Кран се запали в центъра на Манхатън и се срина на улицата в час пик. Жителите на града изпаднаха в ужас, а десетки са ранени. Отделно от това има и четирима загинали. Огромната машина избухна в пламъци, а за ужас на минувачи и гости, а пожарната с часове трябваше да се бори с пламъците и с огъня.

Властите евакуираха и съседните сгради, а районът между 41 — улица и 10 авеню беше затворен за часове. За да се гарантира безопасността на всички, хеликоптер прелетя над огромния кран, за да се увери, че няма риск за околните сгради. Кранът избухна докато се извършваха строителни дейности по нов небостъргач, при това в един от най-натоварените часове на деня. Ситуацията болезнено напомни за трагедията от 11 септември 2001 година. Тогава самолет се вряза в една от кулите близнаци и се взриви.

Терористичните атентати, общо пет на брой, бяха организирани от "Ал Кайда", но се осъществиха едва три от тях. По-късно лидерът на групировката Осама бин Ладен беше обявен за враг номер едно на Америка и ликвидиран.