Ударът ще е доста тежък

Изданието „The Telegraph“ излезе с много лоши новини за европейските курорти.

Факт е, че заради отсъствието на руснаците всички европейски курорти ще преживеят доста тежки времена, отбелязва британският журналист Ник Скуайърс.

Дестинациите, които до голяма степен са зависими от туристите от Русия, ще понесат огромни финансови загуби, прогнозира той.

„The Telegraph“ с много лоши новини за европейските курорти

Журналистът пояснява, че обикновено руските туристи харчат много пари по европейските курорти. По разбираеми причини обаче тази година няма да е така.

Прогнозата на Скуайърс сочи, че сред най-тежко засегнатите ще е Кипър. Причината за това е, че там една четвърт от икономиката е съставена именно от туристическата индустрия.

За да компенсира отсъствието на руските туристи, Асоциацията на хотелиерите в страната предприема отчаяни мерки за привличане на други туристи. Усилията им са насочени основно към туристи от Скандинавия, Израел, Германия и Великобритания.

Ако успеят, биха могли да компенсират до известна степен отсъствието на руските туристи.

Не е много по-различна и ситуацията във Франция, Италия и Чехия.

Черна гора също е сред пострадалите. Те от години разчитат на руските туристи, които са собственици на яхти или пък имат закупени имоти там.

Имайки предвид факта, че към днешна дата бъдещето на страната остава неясно, едва ли тази година курортите ще се радват на руски туристи.

Източник: blitz.bg