Милиони хора по целия свят се опечалени и тъгуват за кончината на английската кралица. Елизабет Втора си отиде на 96 години - преклонна възраст и до последно беше на крака, въпреки че състоянието й бе много влошено. Нещо повече - във вторник дори, два дни преди гибелта си, тя прие в замъка си Балморал в Шотландия новият премиер на страната Лиз Тръс.

Тъжно: Лекар разкри знака, който е показвал, че кралица Елизабет си отива! (вижте го на снимките с Лиз Тръс)

Именно снимките от тази среща са сочели ясно края на кралицата, разкри известната доктор Деб Джоунс от Австралия. Тя показа това, което вероятно и всеки нормален човек е забелязал от фотосите, а именно ръцете на Нейно величество, които са целите посинели и дори лилави.

Според д-р Джоунс това е сигурен знак, че до сърцето не достига достатъчно кръв, защото има заболяване на периферните съдове в тялото. То пречи на кръвта да циркулира нормално и де факто тя не се доставя до основните органи на тялото.

Тъжно: Лекар разкри знака, който е показвал, че кралица Елизабет си отива! (вижте го на снимките с Лиз Тръс) - Снимка 2

"Кръвното спада, крайниците се изстудяват, това понякога може да доведе до сърдечна недостатъчност, а самият човек би могъл да изпитва силни болки и откровен дискомфорт", обясни лекарката в ефир.

Няма как да се разбере обаче от колко време тези синини на Елизабет са там, защото почти винаги тя се показваше на публични места с ръкавици.