Ще се изплашите като я научите

Световната здравна организация (СЗО) разкри страшната истина за жертвите на COVID-19.

Оказва се, че в световен мащаб те са били три пъти повече от официално обявените.

Това показва новият доклад на организацията, който бе огласен днес, отбелязва Ройтерс.

СЗО разкри страшната истина за жертвите на COVID-19

СЗО са изготвили най-изчерпателната до момента оценка на глобалното въздействие от COVID-19 пандемията. Тя обхваща периода до края на миналата година. Дотогава в световен мащаб са регистрирани 14.9 млн. смъртни случая. Всички те са били причинени от коронавируса.

В доклада обаче е отбелязано, че официалният брой летални изходи, докладвани на СЗО за периода 01.2020 – декември 2021 е едва 5.4 млн.

От Здравната агенция на ООН посочват, че в допълнителния брой на жертвите влизат не само хората, издъхнали в резултат на коронавирус, а и тези, които са починали поради липса на достъп до лечение. Вероятно си спомняте как дори и у нас хората умираха по стълбите на болниците, тъй като бяха претоварени със заразени и не можеха да ги приемат.

Във въпросната статистика са отчетени и предотвратените летални изходи по време на пандемията предвид факта, че по време на локдауните пътните инциденти са намалели драстично.

Така или иначе обаче реалните числа са много по-високи в сравнение с официално оповестените. От СЗО посочват, че това се дължи на неадекватното подаване на информацията за броя на жертвите на коронавируса в някои страни.

Източник: trud.bg