Джо Кокър изгуби тежката битка с рака

Светът изгуби още един от легендарните си изпълнители в лицето на Джо Кокър.

Джо Кокър е издъхнал по-рано днес. Той напусна този свят на 70 години, предава Би Би Си. От публикация на британския вестник „Дейли Мейл” става ясно, че Джо Кокър е изгубил изключително тежката битка, която е водил напоследък с рака на белите си дробове. Изпълнителят от Шефийлд имаше зашеметяваща кариера цели четири десетилетия.

[caption id="attachment_432255" align="alignright" width="300"]Джо Кокър изгуби тежката битка с рака Джо Кокър изгуби тежката битка с рака[/caption]

Сред най-големите хитове на великия Джо Кокър са "Up Where We Belong", с която спечели наградата „Грами” през 1983 година и "You Are So Beautiful". Тъжната вест за кончината на певеца бе потвърдена и от новия му агент Бари Маршал. Той подчертава, че Джо Кокър е бил един уникален човек и никой няма да има възможността да запълни празнотата, която той остави със смъртта си в сърцата на многобройните си фенове по света.

Музикалната си кариера Джо Кокър стартира, когато е едва 15-годишно момче. Той е като член на групите „Big Blues” (1963), „The Grease Band” (1966) и „The Avengers”, където се подвизава под името Ванс Арнолд. Първият голям хит на великия певец, който излиза в британския топ, е „С малко помощ от моите приятели“. Парчето е кавър на легендарната група "Бийтълс". Парчето „Up Where We Belong”, което изпя в дует с Дженифър Уорнърс от филмовата лента "Офицер и джентълмен" успя да се изкачи на върха на класациите и спечели „Оскар” и „Грами”.

През миналата година легендарният Джо Кокър успя да подобри своите собствени рекорди в залите из Европа с албума си. Той се превърна в истински хит в Германия. Последният концерт на Джо Кокър бе през юни в Хавърсмит, Лондон. Великият изпълнител има и два големи концерта в България. Единият от тях е преди две десетилетия – през 1994 година, а последният е през 2011 година. Има и още едно посещение в страната ни, но то остава недосегаемо за широката общественост. През 2006 година Джо Кокър пя на сватбата на Николай Банев, пише vesti.bg.