Медийният магнат и вдовицата Ан Лесли Смит внезапно развалиха годежа си само 2 седмици след като обявиха, че ще се женят. Мърдок й предложи брак с 11-каратов  диамантен пръстен за 2 милиона британски лири. А плановете им бяха да се венчаят в края на лятото.

92-годишният Мърдик остана непреклонен въпреки противопоставянето на многото му деца от 4 предишни брака, които се страхуват, че ще останат без наследство.

Сватба, ама друг път: Рупърт Мърдок се уплаши и отмени годежа (92-годишният магнат няма да се жени – Подробности)

За облекчение на наследниците си самият бизнесмен обаче се вразуми и снощи с годеницата си обявиха, че развалят годежа по взаимно съгласие и сватба няма да има. Двамата поговорили и стигнали до единодушното решение, че най-добре за тях е да се разделят, разкри човек от близкия им кръг.

Близък приятел на магната разказа, че той все още е влюбен в Ан, уважава я  и смята, че тя е невероятна жена. Мърдок изчака две седмици преди да я покани на среща, след като се запознаха за първи път миналата година през септември. А само 6 месеца след това Рупърт, чието състояние се оценява на 17 милиарда долара  сам избра годежното бижу, което подари на годеницата си.

Сватба, ама друг път: Рупърт Мърдок се уплаши и отмени годежа (92-годишният магнат няма да се жени – Подробности) - Снимка 2

Сватба, ама друг път: Рупърт Мърдок се уплаши и отмени годежа (92-годишният магнат няма да се жени – Подробности) - Снимка 3

Отменената сватба щеше да е петата за милиардера, като четвъртия му брак със супер модела Джери Хол приключи миналата година през юли.