Бивш любовник на Камала Харис вероятно стои зад решението на Байдън да я номинира за президент.. Америка се тресе заради скандала, а бляскавия образ на втората дама на САЩ, изглежда все по-мътен.

Уили Браун, бившия кмет на Сан Франциско и интимен партньор на Камала през 90-те години на миналия век бил сред първите, които призовали Байдън да я номинира. "Той не трябва просто да я номинира. Най-добре е веднага — тук и сега да я направи президент. и да напусне Белия дом", каза той в последното си интервю.


Браун, който минава за един от най-големите финансови донори на демократите, не крие пристрастието си към Харис. И въпреки че самият той я посъветва през 2020-та да се откаже от поста на вицепрезидент, защото той няма да й донесе нищо, изненадващо сега промени позицията си. И дори лобира за нея.

Двамата имат връзка през 1994-та година. Браун по това време е на 60, а Камала — на 29. Той е женен, но това не го спира да съблазни младата прокурорка и дори да й съдейства, за да стане областен прокурор на окръг Алмеда. Харис не се ползва и с подкрепата на Джил Байдън. Съпругата на президента била жестоко уязвена от нейните подигравки по време на предизборен дебат през 2019-а година и именно тя била против оттеглянето на съпруга си от президентската надпревара.

"Насаме Джил не крие колко много я мрази. Тя така и не й прости, че унижи Байдън по време на дебата преди няколко години", казват още запознати. "Не можеше да понесе, че той ще се откаже, а именно Камала ще стане президент", казват още източници от Белия дом.


Дори Обама не подкрепи Харис, а тя не се радва на подкрепа и вътре в партията. Въпреки това номинирането й от Байдън със сигурност наклони везните в нейна полза. Под въпрос е обаче, дали ще спечели — тя е далеч от образа на идеала за американски президент, особено в по-консервативните щати на Америка.