Посред нощ се разнасял тътен от взривовете в кухнята

През последните няколко години Анталия се утвърди като един от най-посещаваните курорти в Турция от нашенци.

В Манавгат, който също е част от област Анталия, но се намира на малко над 70 км. от едноименния град се е разразила страшна огнена стихия. Пожарът е избухнал в един от луксозните хотели в града, отбелязва държавната телевизия на Турция ТРТ-Хабер.

Според първоначалната информация по случая, пожарът е тръгнал от бар на плажа на петзвездния хотел. Той обаче бързо се е разраснал и е обхванал и намиращите се в близост площи. Посред нощ се разнасял тътенът от взривовете, идващи от кухнята, която била разположена в близост до бара.

В резултат на огнената стихия, барът е изцяло изпепелен.

Пламъците не са успели да стигнат до намиращите се в близост до хотела горски площи само благодарение на бързата намеса на огнеборците. В справянето с огнената стихия участвали и служители на местното горско стопанство.

Няма информация за евакуирани туристи от луксозния хотел. Не става ясно дали в него е имало настанени българи, както и дали има пострадали от огнената стихия.

Междувременно огнеборците напомнят, че високите температури в съчетание с човешката небрежност могат да причинят огромни щети и дори да вземат жертви. Силните ветрове допринасят допълнително за разрастването на огнените стихии.

Източник: lupa.bg