Стана ясно какво е влошило здравето на Елизабет Втора. Както е известно монархът дълго време се отнасяше към болежките си с абсолютен стоицизъм и никога не се суетеше излишно около хроничните си здравословни проблеми.

Здравето й започна да се влошава сериозно след кончината на съпруга й принц Филип през 2021 година.
Впоследствие стана ясно, че кралицата е страдала от проблем с мобилността, който възпрепятства участието й в редица събития.
Вместо това тя вземаше виртуално участие или пък изпращаше свои заместници. 

Заради мистериозна болест през миналата есен, Елизабет Втора прекара една нощ в болница.
Припомняме, че през октомври миналата година медиците й предписаха почивка на легло за няколко дни. Въпреки здравословните си проблеми, тя запази доброто си настроение.

През ноември 2021 година, кралицата отказа участие в събития и увеличи загрижеността за здравословното си състояние. Започна да се оттегля от по-значими ангажименти, като срещата на върха Сор26, посветена на климатичните промени в Глазгоу.

В началото на тази година, Елизабет Втора бе покосена от коронавирус. Предвид тройната й ваксинация, тя изкара вируса с леки симптоми, наподобяващи настинка. Въпреки всичко тя продължи да изпълнява по-леките си задължения като се самоизолира в Уиндзор. 

По време на тържествата по повод платинения юбилей през юни, тя почувства известен дискомфорт.
Източник: blitz.bg

Стана ясно какво е влошило здравето на Елизабет Втора