При все, че Чарлз бе обявен за управляващ монарх на Обединеното кралство едва миналия уикенд се оказва, че цял живот живее като крал.

Запознати дори издават, че служителите на Кларънс Хаус, където живя със съпругата си кралица-консорт Камила го наричали „разглезеният принц“, отбелязва изданието „New York Post“.

Документалният филм на Amazon Prime от 2015 г. „Serving the Royals: Inside the Firm“ разкри пищните искания на Чарлз.
Кралят имал претенции за всичко – от гладенето на връзките за обувките му до поставянето на паста върху четката му за зъби.

 Всяка сутрин пижамата му се глави, връзките на обувките му се притискат с ютия, а щепселът в банята трябва да е в определено положение. Предпочита водата във ваната да е съвсем хладка, а ваната да е пълна наполовина.
Освен това на камериерките е разпоредено да изстискват точно по 1 инч паста върху четката му за зъби.

След това продължава със закуската с шест различни вида мед, както и няколко специални вида мюсли. Освен това е твърде капризен по отношение на сушените плодове, както и всичко останало.

Сиренето и бисквитите пък трябва да са с определена температура. В края на храненето пък служителите държат табла за затопляне наблизо, отбелязва вътрешен човек пред MyLondon. 
Преди да пристигне в някоя от светските къщи на приятелите му, крал Чарлз III изпраща ван с мебелите, леглото си и дори снимки, отбелязва Тина Браун в „The Palace Papers“.
За капак носи и тоалетната си седалка, както и хартията Kleenex Velvet.
Източник: blitz.bg
 

Списъкът с ежедневни глезотии на крал Чарлз III взриви света