Властите в Гърция съобщават, че Солун е в състояние на „обсада“, като около него се намират между 9 и 10 хиляди диви свине. Те атакуват града и са изключително агресивни. Странната ситуация бе съобщена от гръцката ТВ Скай.

Властите са изключително разтревожени за ситуацията, като горските служби са оценили броя на дивите животни на около 10 хиляди.  Информацията беше потвърдена от кмета – Сикиес Симос Даниилидис. Според него бройката е трагично голяма, а също така и предвид темпа им на раждаемост до 2-3 години целият регион ще е залят от популацията.

Властите са на мнение, че трябва да се вземат крути мерки, за да се предотврати безконтролното им развъждане, което ще доведе до трусове в земеделието, ще обърне равновесието между някои видове и ще докара в някаква степен екологична катастрофа.

За решаването на проблема е свикано междуведомствено заседание от противопожарна служба, земеделски служби, общини, лесничейство, областна управа и други.

В мрежата не закъсняха и шеговити коментари, според които тази печените прасенца ще са безплатни. Други майтапчии се питат дали гърците се оплакват или се хвалят от създалата се ситуация и къде са им ловните дружинки.

Източник: blitz.bg

Солун е под обсада, властите са в паника, какво се случва?