Неочакван гост имаха в един от най-известните театрални салони в Лондон, където принцът на Уелс - Уилям се появи не със съпругата си Кейт Мидълтън, а с леля си - херцогинята на Единбург- Софи.

 

Принцът и леля му присъстваха на частна прожекция на документалния филм "Човекът от Рино". Неочакваната им поява заедно, без останалите членове на кралската фамилия, предизвикаха не един и два слуха.

 

Доскоро Уилям беше неразделен Кейт, затова и появамата му в компанията на Софи предизвика въпроси. Според мнозина обаче, принцът е искал да покаже, колко важна е станала леля му за кралската фамилия. Неслучайно крал Чарлз я нарича "моето тайно оръжие".

 

След грандиозен скандал преди години, в който британски журналисти й устроиха номер, Софи прекара известно време далеч от пресата. През последните години обаче тя започна да играе все по-голяма роля в кралския двор. Първо като придружител и заместник на покойната кралица Елизабет, а сега като висш кралски представител в ограничения монархически кръг на крал Чарлз.  Появата й с Уилям вместо Кейт е поредно послание колко важна е тя за кралското семейство.

 

Според запознати, Софи започва да играе все по-голяма роля в Уиндзор.  И крал Чарлз планира максимално да се възползва от този факт.