Това съобщи полицията там. Той е бил на 31 години.

Смъртта на Пейн е настъпила в сряда в хотел на улица „Коста Рика“ в квартал Палермо, се посочва в изявление на полицията, предоставено на CNN.

От полицията в Буенос Айрес съобщиха, че служители от полицейски участък 14Б са отишли в хотела в сряда следобед, след като са получили обаждане на телефон 911 за агресивен мъж, който вероятно е бил под въздействието на наркотици или алкохол. В изявлението на полицията не се посочва, че това лице е Пейн.

Според видеоклипове, публикувани в социалните мрежи от концерта, Пейн е бил видян в Аржентина, където е присъствал на концерта на бившия си съотборник Найл Хоран на 2 октомври.

Наскоро той е отпразнувал 31-ия си рожден ден в Обединеното кралство, според видеоклипове, публикувани в неговия Snapchat.

 Пейн е роден в Уулвърхемптън, Уест Мидландс, и е най-малкият от три деца. Той е възпитаник на  колежа „Сити ъф Уулвърхемптън“, където учи музикални технологии.

Пейн е най-известен като член на известната британска бойна група One Direction. Групата, в която влизат още Хари Стайлс, Зейн Малик, Луис Томлинсън и Хоран, се сформира за първи път през 2010 г., след като всеки от членовете ѝ се появява в британската версия на риалити състезателното шоу „The X Factor“.

Източник: edition.cnn.com