Смъртта на Елизабет Втора поставя нови въпроси пред британската и световната общности. Кралицата си отиде неочаквано на 96 години, а въпросът, който си задават всички е - какво предстои? 

 

Според закона и официално обявените съобщения от двореца, принц Чарлз е обявен за крал и престолонаследник. Той ще бъде и владетел на страната докато трае траурът и настъпи моментът за коронацията. Принц Уилям пък ще бъде коронован като принц на Уелс, което автоматично го прави новият наследник на трона.

 

Това усложнява положението за принц Хари, който опита да се оттегли и да се откаже от правото си на бъдещ принц. Сега на херцога на Съсекс и съпругата му, ще им се наложи да спазват кралските ограничения и да се съобразяват с протокола, дори и да получат правото да останат в САЩ, както беше досега.

 

Вече е ясно, че принц Хари е оставил Меган в Лондон, за да замине спешно за Балморал, където да се сбогува с баба си. Елизабет почина по-рано днес следобед, като причините за смъртта й не са ясни. Смята се, че кралицата е боледувала от доста време, но според запознати смъртта на принц Филип всъщност я е съсипала.

И докато Хари все още има известна свобода като брат на бъдещия крал на страната, то децата на Кейт и Уилям няма да имат този шанс. Херцогинята остана в Уиндзор с наследниците, на които не само ще се наложи да обясни за смъртта на прабаба им, но и че животът им вече няма да бъде същият. И от този момент нататък Джордж е следващият наследник на короната, а Шарлот и Луи също ще трябва да живеят под светлините на прожекторите.

Със сигурност на кралското семейство не му е лесно с вътрешните междуособици, които се вихрят там в момента. А с разпадащата се империя и бушуващата война недалеч от Острова, със сигурност им предстоят години на много тежки изпитания и трудности...

Източник: Дейли мейл