Принцеса Шарлот - правнучката на кралица Елизабет Втора притесни родителите си след погребението на Нейно величество вчера. Малката се оказа много чувствително момиченце, за разлика от братчето си - принц Джордж, което не пророни сълза по време на церемонията.

Шарлот обаче изглеждаше видимо разстроена, плачеше и не спираше да търка очичките си. Тя беше сложила любимата си брошка, подарък от самата кралица, която е с формата на късметлийска конска подкова. Шарлот беше искрено тъжна през цялото време, докато вървеше с родителите си след кортежа.

Кейт Мидълтън на няколко пъти се опита да я успокои като я гушкаше и се усмихваше, но момиченцето пак оставаше посърнало. Източници от Бъкингам разкриха, че Уилям и жена му обърнали специално внимание на малката след като се прибрали и направили всичко, за да я накарат да се усмихне. Според психолозите, Шарлот е в такава възраст, че със сигурност състоянието, в което се намира, ще премине скоро.

Брат й Джордж остана спокоен през цялото време (като един истински малък мъж и бъдещ управник) и дори се разсейваше. А най-малкото дете на Кейт - принц Луи не беше на церемонията, защото е още на 4 годинки и всички сметнаха, че не е подходящо да го водят там.