След близо десетилетие, в което никой не знаеше нищо за състоянието на пилота от Ф1 - Михаел Шумахер, днес най-после феновете получиха новина. Реална при това. Тя беше оповестена от Жан Тод, който е сред най-доверените приятели на Шуми, а и на цялото му семейство.

През всички тези години Тод бе сред малцината, които имаха достъп до дома на Михаел и с очите си можеше да наблюдава лечението му. Сега Жан обяви доволен, че Шумахер вече се намира във възможно най-доброто състояние, което уврежданията от инцидента позволяват.

"Той е добре. Да, добре е и нека почитателите му да се успокоят. Михаел не е във вегетативно състояние, той разбира, слуша, осъзнава и дори може да общува с нас по негов начин - къде с жестове, къде с очи, къде с някои откъслечни думи. Но това е огромен напредък при все, че друг на негово място отдавна да си беше отишъл", разкри Тод.

Знаем, че съпругата на Шуми - Корина и децата му отказват всякаква информация на медиите и се зарекоха да съдят всеки, който по някакъв начин се добере до снимка на състезателя и я публикува публично.

Някои от почитателите на пилота обаче не спират да обвиняват Корина, че това, което прави, не е редно и че тези, които обичат и се тревожат за Шумахер от цял свят, имат правото да знаят как е.