Те изглеждаха първи приятелки, демонстрираха чудесни отношения и бяха изключително близки една с друга. Но Софи Есекс и Меган Маркъл са толкова далеч една от друга, колкото денят и нощта.

 

Новата херцогиня на Единбург скоро е споделила пред приятели, че се чувства облекчена, че не е принудена повече да прави реверанси пред Меган. "За нея беше изключително трудно да общува с хора, които определя като предатели на короната. А още по-малко да се кланя пред тях заради същия този кралски статут, който те пренебрегват", издава близък до Софи.

 

Херцогинята на Единбург вече заема едно стъпало над Меган и е трета след Кейт и Уилям в линията на короната. Новият й статут без съмнение задължава Меган да й се покланя при срещите им. Жест, който херцогинята ненавижда. 

 

"Меган я отхвърли като ментор и наставник по времето, когато живееше в кралския дворец, което засегна Софи. Тя наистина искаше да й помогне, за да може съпругата на Хари да се превърне в една от най-успешните жени в кралското семейство. Меган обаче не се интересуваше от протокола и етикета, което породи напрежение между тях".

 

Без съмнение, новината, че Меган вече е едно стъпало под Софи, дава известно спокойствие на съпругата на принц Едуард, която от близо 30 години работи в служба на короната. А крал Чарлз призна заслугите й, като я избра за специалната роля на съветник в своето управление. И освен това я почита като своя втора сестра, което показва колко държи на нея.