Водеща от ВВС предизвика грандиозен скандал, обявявайки смъртта на кралица Елизабет Втора, преди тя да е настъпила.

Става въпрос за водещата на „BBC World News' Impact with Yalda Hakim“ – Ялда Хаким, която написа в профила си в Туитър в 15:07 ч., че има съобщение за кончината на кралицата, преди тя да бъде обявена официално от Бъкингамския дворец.

По същото време говорител на двореца отбелязва, че след направената допълнителна медицинска оценка на състоянието на Елизабет Втора, медиците са загрижени за здравето й. Той допълва, че тя остава под медицинско наблюдение в Балморал.

По-късно Ялда Хаким изрази съжаление за грешката си, посочвайки, че направеното от нея е било неправилно. Тъй като е нямало съобщение за кончината на кралицата, Ялда изтрила туита си.

След като печалната вест за кончината на кралица Елизабет Втора бе оповестена официално, плъзнаха коментари, че вероятно кралицата се е споминала доста по-рано, отколкото бе оповестена новината. По всяка вероятност са изчаквали събирането на височайшите й наследници в имението Балморал, за да бъде дадена гласност на печалната вест.

Не се изключва възможността държавните медии да са били осведомени предварително или пък да е имало изтичане на информация. 
Така и не става ясно обаче дали Ялда я е пуснала в профила си с цел да изпревари конкуренцията или пък просто по невнимание. 
Източник: blitz.bg
 

Скандал! Водеща от ВВС обявила смъртта на кралицата, преди да е настъпила