Едва ли има някой, който да не се съгласи с факта, че Чарлз винаги оставаше в сянката на майка си. Той обаче също като нея успя да постави рекорд, но на този етап не по най-дълго управление на монархията, а по това, че ще стане най-възрастният наследник в историята – както знаете той е на 73 години.

Крал Чарлз III е най-голямото от четирите деца на Елизабет Втора и принц Филип. Това, което малцина знаят е, че и в училище не е блестял със завидни знания. След това отново нарушава кралската традиция като заобикаля службата в армията. Вместо това се записва в университета в Кеймбридж. 

Бакалавърската си степен по изкуства получава през 1970 г., което само по себе си е безпрецедентна стъпка за кралските особи.
С магистърска степен успява да се сдобие пет години по-късно. Крал Чарлз III е известен с голямата си любов към лова на лисици с хрътки, както и със залитанията си. Именно поради тази причина аферите му, са многобройни.

През 1979 г. светът бива взривен от разпространена снимка, на която Чарлз е гол до кръста, а моделът Джейн Прийст, която е по бански го целува. Тази случка се разиграва на австралийски плаж.

Той иска да се ожени за Камила Паркър-Боулс, която също е с благороден произход още в началото на 70-те години на миналия век.
Според кралското семейство обаче, тя не е достойна за наследника им. 
Източник: retro.bg