Родните гурбетчии са в шок от тези новини и се чудят какво следва.

Оказва се, че в последно време Германия се задъхва все повече и то не само в икономически план. В страната вече се забелязват сериозни проблеми с изхранването.

Все повече нараства броя на германците, прибягващи до услугите на хранителни банки. От социалната инициатива обаче отчитат, че и при тях положението не е никак розово, тъй като хранителните дарения са все по-малко, отбелязва Би Ти Ви.

Към момента жителите на Германия, които разчитат за прехраната си основно на хранителните банки, са надхвърлили два милиона души. От хранителната банка отчитат, че преди две години клиентите им били наполовина  по-малко.

Поради тази причина вече е създадена листа на чакащите, тъй като храната е крайно недостатъчна, за да задоволи потребностите на всички нуждаещи се.
Причината за драстично намалелите дарения е фактът, че на фона на ширещата се финансова криза, супермаркетите вече планират много внимателно доставките си, за да не се образува чак такъв излишък и да се налага да хвърлят или даряват. Освен това са въвели нов метод за съхранение на храните.

Допълнителни проблеми на хранителните банки създават и непоносимо високите цени на електроенергията, тъй като им се налага да съхраняват някои от продуктите в хладилници. 
Източник: blitz.bg
 

Шокиращи новини за родните гурбетчии