Рафаел Надал каза нещо, което покруси милиони!

Големият и обичан от милиони Рафаел Надал направи признание, с което шокира и покруси милиони свои последователи и фенове. Звездата на тениса, който взе 14-та си рекордна титла на Ролан Гарос сподели, че е на косъм да се откаже от кариерата си завинаги. 36-годишният Надал едва е играл на турнира заради сериозни проблеми с крака.

"Бях на много инжекции, които да притъпят страшните болки, просто не се издържаше. По време на мача имах чувството, че не си усещам изобщо крака. Седмици наред обмислях идеята да се откажа и да спра, което ми се струва нормално. Сега мисля, че сякаш имам още сили и енергия, за да продължа, но и да се откажа, не ме е страх", каза Надал.

Той обясни, че животът му извън корта и турнирите е много истински и щастлив, затова идеята да спре и да се отдаде на себе си и любимите хора, не му тежи и не го тревожи. Рафа споделя, че този момент е близо, но вероятно ще изкара още няколко турнира. Ако не му дойде друга идея, разбира се и ако е здрав, което всички му пожелаваме.

Испанецът каза и че прави всичко нужно и взима сериозни строги мерки, за да може да се пази от К19 преди предстоящия Уимбълдън. Знаем, че много тенисисти вече са извън участие, заради зараза или контакт с такова лице. Като един от тях, за разочарование на милиони, е великият Новак Джокович. Дали ще се състезава след контакт със заразен колега, ще видим тепърва.