Шер заяви, че забраната на абортите е безумие!

Легендата Шер изригна гневно в Туитър и заяви, че е против забраната на абортите, която бе въведена в Америка наскоро. Според нея всяка жена има правото да разполага с живота си и със собственото си тяло, както и с решението да има ли, или да няма дете в съответен момент от този живот.

"Абсурдно е и е престъпно дори, в нашия век, в който са позволени какви ли не неща, много от които дори извратени, да се посяга върху тази изконна свобода на жената. Никой няма да посяга на моето тяло и да се разпорежда какво ще става с него и в него", заяви твърдо Шер.

Самата тя призна, че е правила три аборта, макар да са били спонтанни. Първият е станал, когато тя е била едва на 18 години и е чакала бебе от бившия си и голяма любов Сони Боно. Внезапно й станало нещо и когато той влязъл в дома им я видял да се гърчи и превива на пода, виейки от болка и плач.

"Веднага ме закараха на лекар, а той ме вкара в операционната и направи кюртажа. А ако беше днес, какво щеше да ми се случи, да ме оставят да умра ли?!", пита певицата. В Щатите вече има поредица от масови протести и декларации от милиони американци, които са изрично против въведената забрана.