Ким Чен Ун предизвика фурор с действия по време на срещата си с Владимир Путин. Президентът на Северна Корея поиска да му сменят стола на който седи, а бодигард от охраната му специално го дезинфекцира, преди Ким да седне.

 

Срещата в Москва беше по повод намеренията на Путин да се види с Ким за доставки на оръжия във войната с Украйна. Пхенян заяви, че подкрепя напълно и безусловно Кремъл в действията й срещу Киев и обеща пълна подкрепа. Действията на Ким обаче предизвикаха полемика, че той може би не вярва на домакина си. Особено след тези действия на охраната му.

 

В приемната Ким влезе заедно с още 100 души охрана, като един провери стола и настоя за смяната му. От руска страна извършиха промяна, без да коментират, но присъстващите журналисти определено бяха развеселени от случката. "На Ким Чен Ун явно му е най-проблемен стола", коментират шеговито местни медии. И допълват, че странностите на Ким са обичайни.

 

След срещата, на която стана ясно, че Северна Корея ще подкрепи Русия във войната с САЩ /Украйна/, от Белия дом изразиха притеснение от сътрудничеството. От Киев също реагираха, като говорител на Зеленски неволно въвлече Индия и Китай в конфликта. "Те нямат интелект и не знаят какво е това съвременен свят", заяви Михайло Подоляк в изявление в социалните мрежи. От Пекин вече поискаха официално обяснение от Киев и на Зеленски ще му е доста трудно да се извини на две от най-могъщите държави в света след гафа.