Коронавирусът отново напомня за себе си

Оказва се, че летният туристически сезон в Гърция може да претърпи много сериозен крах.

Прави впечатление, че в последно време са се увеличили двойно случаите на заразени с коронавирус в южната ни съседка. Това сочат данните от последната седмица, отбелязват медиите в Гърция.

От началото на седмицата новите случаи на заразени с коронавирус са наброявали 2 501 души. Само три дни по-късно, броят им е нараснал двойно – до 5 610 души.

Сезонът в Гърция пред провал?

Ръст бележат и смъртните случаи - само в рамките на три дни са се увеличили почти двойно – от 10 на 19 души.

Освен това няколко от министрите на Кириакос Мицотакис бяха диагностицирани с коронавирус тази седмица. Министърът на отбраната Никос Папайотопулос, културният министър Лина Медони и Христос Стилианидис – министър на климатичната криза и гражданска защита, са попаднали под ударите на коронавируса.

Тази тревожна тенденция накара някои от местните медии да повдигнат въпроса дали страната не трябва отново да завиши контрола, както и да изисква PCR тест или сертификат при влизане на територията им. Припомняме, че през миналата година тези изисквания бяха в сила.

Те обаче отпаднаха от 1 май заради опита на Гърция да извлече максимална полза от започващия туристически сезон. Както е известно маските вече не са задължителни, а пожелателни. В случай, че нарастването на заболелите продължи с тези темпове обаче, може да бъдат въведени нови мерки.

Източник: lupa.bg