Севернокорейка с плашещи разкрития за живота си в САЩ

Жена, която е избягала от Северна Корея, когато е била тийнейджърка и сега се обучава в Колумбийския университет, заяви, че вижда много прилики между тоталитарния режим, в който е израснала, и образованието, което сега получава в САЩ. Йонми Парк и майка й избягаха от Северна Корея в Китай над замръзналата река Ялу през 2007 г., когато тя беше само на 13. А двете бяха продадени в робство от трафиканти на хора. В крайна сметка те успяха да избягат в Монголия с помощта на християнски мисионери и прекосиха пустинята Гоби, за да намерят убежище в Южна Корея. Там Парк, която сега е на 27 години, посещава колеж, преди да се прехвърли в Колумбия през 2016 г. „Буквално прекосих пустинята Гоби, за да бъда свободна, а осъзнах, че не съм свободна. Америка не е свободна“, каза тя. „Очаквах, че преживявам всичко през цялото това време, за да се науча как да мисля“, каза тя пред FOX News. „Но те те принуждават да мислиш така, както те искат да мислиш.“

В интервю за FOX News Йонми Парк каза, че вижда много прилики между родината си в Северна Корея и американските образователни институции.

"Мислех, че Америка е различна, но видях толкова много прилики с това, което видях в Северна Корея, че започнах да се притеснявам “. Парк казва, че нейните преподаватели ще им дават „предупреждения за задействане“ и ще им позволят да се откажат от четенията и дискусиите. Тя обясни, че когато започва обучението си в Колумбия, е развълнувана да научи повече за историята - предмет, който според нея е манипулиран в родината .

Но когато нейният учител, обсъждайки западната цивилизация, пита, дали учениците имат проблем с темата на часа, повечето реагират, казвайки му, че има „колониален“ наклон.

"Обясниха ни, че всеки проблем се дължи на белите мъже", каза тя. Споделяйки, че в нейната родна страна, хората са категоризирани според техните предци, предава Post. По време на лекцията си един професор пита кои от студентите му харесват класически книги, като тези на Джейн Остин. „Казах:„Обичам тези книги“, споделя Парк в интервю за FOX News. „Мислех, че е нещо добро.“ Но реакциите на учителя й я изненадват: „Знаете ли, че тези писатели са имали колониално мислене? Те бяха расисти и фанатици и подсъзнателно ви промиваха мозъка". По думите й следващите й часове са изпълнени с „антиамерикански настроения, напомняйки й за детството й в Северна Корея, където учениците непрекъснато се обучават за „американския злодей“. А това е единственият начин, по който им беше позволено да се отнасят към американците . „Ако имате час по математиката те биха ви поставили следната задача:„ Има четирима американски злодеи. Вие убивате двама от тях, колко американски гадове е останало да убиете? “, разказва Парк. Казвайки, че 7-годишните в Северна Корея ще трябва да отговорят с„ двама американски гадове" на този въпрос.

В крайна сметка тя каза, че „се научила как просто да мълчи“, за да може да получи добри оценки и да завърши, но признава, че „Дори Северна Корея не е толкова луда, колкото САЩ".

„Мислех, че севернокорейците са единствените хора, които мразят американците, но се оказва, че има много хора, които мразят тази страна и то родени в тази страна“, каза тя. Много от класовете в университета в Колумбия, казва тя, ще научат студентите, че белите мъже са съсипали всичко.Въпреки че лидери като Мао Дзедун убиват хиляди политически дисиденти. „Тези деца продължават да повтарят как са потиснати и колко несправедливост са преживели“, казва Парк за своите състуденти. "Но те не знаят колко е трудно да си свободен." "Това се случва в Америка", заключава Парк. „Хората виждат нещата, но сякаш напълно са загубили способността да мислят критично.“

Тя каза, че не разбира как това може да се случи в Съединените щати.

„Севернокорейците нямаме интернет, нямаме достъп до нито един от тези велики мислители, не знаем нищо“, каза тя. „Но тук, макар да имат всичко, хората избират да им се промие мозъка. И го отричат. [caption id="attachment_669903" align="aligncenter" width="300"]Севернокорейка смразява с оценката си за САЩ сн. Фокс Севернокорейка смразява с оценката си за САЩ сн. Фокс[/caption] „Вие, момчета, сте загубили здравия разум до степен, която аз като севернокорейка дори не мога да разбера.“ Сега, казва тя, тя се страхува, че Америка ще стане като Северна Корея. "Къде отиваме оттук- насетне?" - попита тя риторично. "Бъдещето на страната ни е мрачно като Северна Корея. Ако не се осъзнаем точно сега." „Няма върховенство на закона, няма морал, нищо вече не е добро или лошо, това е пълен хаос", завършва изповедта си Парк.