Всички знаят, че тя е най-довереният му човек

Сестрата на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун – Ким Йо Чен остави всички без думи с разкритията, които направи.

За никого не е тайна, че тя е най-довереният му човек. По време на заседание тя разкри, че Ким Чен Ун е имал симптоми на треска, добавяйки, че вината за избухването на епидемията е на Южна Корея. Според нея разпространението на пропагандните листовки от страна на Южна Корея срещу севера, е допринесла за разрастването на проблема.

Сестрата на Ким Чен Ун остави всички без думи с тези разкрития

Тя твърди, че дори и тежко болен, Ким Чен Ун не можел да легне дори и за миг, защото постоянно мислел за народа, за който трябва да се грижи до края на епидемията. Не скри и че Ким Чен Ун се е разминал на косъм от смъртта.

В хвалебствената реч за брат си, тя отбеляза, че е неоспорим факт, че един човек може да зарази мнозина други, дори и за миг, а това води до голяма криза. В този ред на мисли Ким Йо Чен отбеляза, че повече не могат да не забелязват непрестанния поток от боклуци от Южна Корея, подчертавайки, че това е неетично престъпление.

Анализатори посочват, че въпреки използваната от КНДР пандемия за засилване на контрола върху обществото и затягане на и без това авторитарния режим, сега може да е прелюдия към възстановяването на търговията, за която пречеха редицата ограничителни мерки.

Източник: lupa.bg