Сензационна новина и огромна радост за милионите фенове на Новак Джокович бе съобщена официално от журналиста Луис Алварес преди часове. А именно, че лично директорът на Аустрелиън Оупън - Крейг Тили е решил Ноле да бъде допуснат до турнира през идната година.

Знаем, че в началото на 2022-ра избухна колосален скандал след като Новак Джокович беше буквално изгонен от турнира и унизен пред цял свят само заради отказа си да се ваксинира срещу К19.

Ноле вече бе на място и очакваше играта си в турнира, когато австралийските власти го погнаха. Те го затвориха в общежитие с мигранти и се отнесоха по крайно неподобаващ начин с най-добрия тенисист в световен мащаб.

Въпреки множеството тестове, които Новак бе направил и предоставил, никой не взе под внимание факта, че е здрав. Само заради личното си решение да не си постави ваксина, той бе обявен за едва ли не престъпник и скоростно беше изпъден от Австралия.

Отделно от това му беше наложена забрана да влиза в държавата през следващите три години, но ето че ветото отпадна. "Ноле със сигурност ще е добре дошъл на турнира през 2023-та", заявил е лично Крейг Тили.