Семейството на принцеса Даяна скочи срещу Доналд Тръмп. Граф Ърл Спенсър, брат на покойната принцеса излезе с публично изявление, след като бившия президент на САЩ заяви, че принцесата на Уелс неведнъж се е възхищавала на имотите му и домашните му любимци.

"Вие се опитвате да използвате сестра ми, за да продадете ваши недвижими имоти. Изумен съм, че твърдите, как едва ли не тя е целувала.... В единствения случай, когато сестра ми е позволявала да каже нещо за вас, думите й бяха, че вие сте плашещ, непоносимо арогантен и тя се чувства отвратена във ваше присъствие", заяви граф Спенсър.„

Коментарът му беше по повод изявлението на Доналд Тръмп, че Даяна се възхищавала на него и на имотите му. Той дори обяви, че разполага с лични писма на принцесата, които планирал скоро да покаже публично в новата си биографична книга.

Не само граф Спенсър обаче е обиден, че Тръмп злоупотребява с паметта на Даяна. Принцовете Уилям и Хари също неведнъж са се обявявали против изказванията на Тръмп за майка им. Преди години милиардерът твърдеше, че е имал връзка с принцесата и дори е планирал да й поиска ръката и да осинови децата й, когато се премести в Америка. За съжаление нелепата й смърт провалила плановете им.

"Майка ни никога не е говорила за Доналд Тръмп, нито някога е имала каквито и да било отношения с него. Това са някакви безумни спекулации и всеки, който твърди обратното лъже", коментираха тогава Уилям и Хари. Очевидно Тръмп не си е научил урока и пак се опитва да си направи реклама чрез Ди. Този път обаче брат й бързо го изобличи...