Никол Кидман е била жертва на тормоз и преследване от страна на църквата на сциентолозите докато е била омъжена за Том Круз. Това разкрива бивш висш член на църквата в скандална нова книга.

Майк Риндър, един от висшите лидери на сектата, твърди че Дейвид Мискавидж,   глава на църквата през 1997 година, прави опит да следи Кидман и Круз, тъй като има съмнения, че австралийката не е отдадена на религията им. 

"Той разпореди да се следи Никол и да се подслушва телефонът й. Преследваше и децата им  - Конър и Изабела денонощно. За целта използваше холивудския детектив Антъни Пеликано, заедно с адвоката Бърт Фийлд, за да гарантира, че тя наистина ще бъде следена. Натовари Марти Ратбърн с проекта. Всичко това имаше за цел да я отдалечи от съпруга й. Страхуваха се, че Никол ще го откъсне от църквата, а с това ще спрат и парите за тях", разкрива още Риндър.

Той допълва, че следенето е дало резултат, тъй като Никол започнала да се изнервя от факта, че е следена непрекъснато. Актрисата признава по-късно в едно свое интервю "Докато бях с Том непрекъснато се страхувах, че може да ме убият. Заплашваха да отнемат децата ми, отказах се дори да имам собствени, за да не им се случи нещо. Накрая просто напуснах съпруга си, въпреки че много го обичах. Но той избра религията вместо мен". 

Кидман рядко говори за случилото се в годините на брака й с Круз, но споделя, че църквата е една от причините да се раздели с него. Същото казва и Кейти Холмс, която също се оказва в клуб "бивша съпруга", тъй като не приема църквата да възпитава дъщеря й Сури.