Принц Хари проговори и срина със земята Меган Маркъл. Херцогът на Съсекс  направи наистина скандални разкрития и призна какво всъщност е докарало Кейт до сълзи в деня на сватбата му с американската актриса. В интервю за Опра преди две години Меган заяви, че двете с Кейт са имали разногласия за роклите на шаферките и принцесата на Уелс се е почувствала много наранена. Истината е, че аз бях обидена и наранена. Това, което тя ми каза дълбоко ме засегна, но все пак успях да се събера. По-късно тя ми се изпрати цветя и се извини, а случката беше забравена", коментира лаконично Меган.

Хари обаче разкрива всички подробности, които далеч не я представят в толкова ласкава светлина. "В седмицата преди сватбата Меган каза на Кейт "Ти да нямаш бебешки мозък в главата си заради хормоните? След което веднага последваха упреци към нея, че тя не е толкова близка със снаха си, че да си позволява да й говори по този начин. Меган много се обиди и нарани. По-късно й обясниха, че не може да се говори така с Кейт, тъй като не се били познавали достатъчно дълго и не били достатъчно близки. А Кейт се разплака. Беше много неприятно за съпругата ми", разказва херцогът на Съсекс.

Разкритията му обаче направо стъписаха британците, за които подобна откровеност е немислима. "Тази жена едва ли се е срещала с принцът и принцесата на Уелс повече от няколко пъти и е била добре приета в семейството им. Но това не й дава право да си позволява да отправя подобни епитети към Кейт. Всяка на нейно място, особено току-що родила или бременна жена, би била засегната", реагират по форумите. 

Подкрепата за Меган и без това беше доста ниска, но тя вече окончателно загуби симпатиите на британците. А и на цялата британска общност. От цял свят идват призиви братът на Уилям и съпругата му да бъдат лишени от кралските си титли и изключени от кралското семейство. Особено след като явно не могат да се впишат в стандартите на британското общество...