Самолет, превозващ пътници претърпя аварийно кацане след излитане с две липсващи стъкла на кабината, съобщава новинарският канал FOX NEWS.

Инцидентът се случил след излитане от лондонското летище Станстед в понеделник минлата седмица, когато самолетът е трябвало да лети до международното летище в Орландо, както сочи докладът на Обединеното кралство за разследване на въздушни инциденти.

Самолет излетя с липсващи стъкла - ето какво последва

На борда на самолета е имало общо 20 човека, като по-голямата част от тях са били от екипажа, а полетът е чартърен и използвал машина Airbus A321. Проблемът се появил, когато членовете на екипажа забелязали, че уплътнението на едно от прозорците се размърдало. След незабавно съобщение на капитана и помощника, те върнали летателната машина на летището в Станстед.

Самолет излетя с липсващи стъкла - ето какво последва - Снимка 2

Към момента на инцидента, самолетът е бил във въздуха само за 36 минути и е достигнал ниво на около 4260 метра над морското равнище преди да се случи аварийната ситуация.

Самолет излетя с липсващи стъкла - ето какво последва - Снимка 3

След успешното кацане, екипажът на самолета направил проверка и открил, че две от стъклата липсват, а третото е било изметнато. Важно е да се отбележи, че кабината на самолета е нила под налягане в нормалните граници през целия полет.

Британската авиационна агенция информира, че липсата на стъклата се дължи на топлинни повреди и изкривявания, предизвикани от яркото осветяване от слънцето в продължение на четири-пет часа в полет.

Въпреки опасната ситуация, всичко завършило благополучно и нямало пострадали.

Източник: blitz.bg