Заради частичната мобилизация, обявена от руския държавен глава Владимир Путин, мнозина прибегнаха до всевъзможни методи за спасяване.

Както вече стана ясно, най-лесният начин за това бе закупуването на еднопосочен билет до страна, за която руснаците не се нуждаят от виза. Цените на самолетните билети обаче удариха космически цени заради огромното търсене. Така например цената на самолетния билет от Москва до Букурещ на черно удари цена от 9 000 евро.

По-находчивите руснаци се обърнаха към Гугъл за други трикове. Оказва се, че един от начините да се освободят от мобилизация, е счупената ръка. След като има търсене, разбира се веднага се намериха и хора, които да предлагат тази услуга.

Известен руски сайт се напълни с обяви от рода на: „Чупя ръце, няма да боли“. На този етап цената на услугата е повече от нормална – 1 500 рубли или 50 лева.
На фона на перспективата да не се върнеш жив от фронта, тази оферта е повече от изгодна. Както сами се досещате обаче, обявата е била свалена много бързо.

Към днешна дата най-популярните въпроси, които руснаците задават, са „Отсрочка за армията“, „Възможно ли е да напусна Русия сега?“, „Как да си счупя крак или ръка?“, „Къде да напусна Русия?“ и „Как да избегна мобилизацията?“.
Източник: lupa.bg

Руснаците му намериха цаката! Ето как се освобождават от мобилизация